Domáca úloha č.2

Použitím OO paradigmy navrhnite interfacy a nadizajnujte komponent programu. Komponent počas behu nemá ukladať žiadne dáta a nemusí byť thread-safe (t.j. design je už to, čo sme na prednáškach nazvali analytický model).

Ľahšia verzia - Malý informačný systém reštaurácie

Extrémne minimalistický doménový model informačného systému reštaurácie som ukazoval na prednáške (pozor ukazoval som aj doménový model reštaurácie, to je niečo iné). Tento model možno rozviť do analytického modelu. Upozorňujem však, že som si nie istý či všetky entity na diagrame z prednášky majú správenie (zodpovednosť), bez pridania ďalšej funkcionality sú to iba dátové typy. Pri prechode z doménového modelu IS do analytického modelu môže dôjsť k zmenám tried. Pridajte tomuto minimalistickému systému ďalšiu zodpovednosť napr.:

Ťažšia verzia - Uchovávanie výsledkov zápasov a určovanie poradia

Systém má uchovávať stav futbalovej kvalifikácie na MS 2018 v Európe a vedieť určiť postupujúcich do baráže a na MS. Na prednáške som prezentoval systém na uchovávanie stavu kvalifikácie. Upozorňujem vśak, že systém z tejto úlohy má málo spoločného so sestémom prezentovaným na prednáške: O poradí v skupinách sa rozhoduje takto. O postupe na MS a do baráže sa rozhoduje takto a takto.

Ďalšie poznámky