Domáca úloha č.2

Zadanie domácej úlohy je popísané v komentároch súboru tour.h, ktorý nájdete v du2.zip. V jazyku C++ implementujte tour.cpp, v ktorom implementujete funkcie predpísané v tour.h. Súbor main.cpp obsahuje kód, ktorý použijem na generovanie testovacích inštancií, ako aj niekoľko testovacích vstupov. Môžete ho taktiež použiť, spolu s Makefile ako boilerplate pre vaše testovanie.

Ako nástroj na riešenie problému zmiešaného lineárneho programovania použite lp_solve. Na uľahčenie práce sme napisali malý wrapper (nemusíte ho použiť, objekt primárne zabaľuje C-čkovský interface, do C++-kovskej triedy). Zoznam funkcií knižnice lpsolve nájdete tu. Naprogramovali sme pre vás malý ukážkový projekt. V riešení okrem lp_solve môžte používať ľubovolné nástroje zo štandardnej knižnice jazyka C++.

Riešenie odovzdajte do 26.4. vrátane (v SEČ) majlom na adresu lukotka.pts@gmail.com ako jeden súbor s názvom tour.cpp (v pripade, ze sa rozhodnete zmenit lphelper.hpp pridajte aj ten). Tento súbor nemá obsahovať funkciu main a funkcie by nemali mať neželané side effecty (rozumný výpis z lpsolve je vítaný).

Upozorňujem, neposielajte teraz ani v budúcnosti na adresu lukotka.pts@gmail.com nič iné ako samotné odovzdanie riešenia domácich úloh (na túto adresu sa prihlasujem iba keď sťahujem domáce úlohy a posielam feedback).

⚠ Pokiaľ nenastavíte inak, premenné v lp_solve sú nezáporné. Ak chcete, aby vaše premenné nadobúdali záporné hodnoty, musíte použit funkciu set_bounds. ⚠